Bröllopsfotograf Linköping, Östergötland

Går du i giftastankar? Bröllopsplaneringen i full gång? Många tankar om allt från blommor till ingångsmusik och färgtema? Visst är det både härligt och lite överväldigande på samma gång, det tyckte åtminstone jag själv när det begav sig! För tänk om något inte blir så där som jag hade tänkt eller nån inte gillar maten? 

Men är det något jag lärde mig är det att det trots allt inte är de där små detaljerna som stannar i minnet i längden. Det är känslorna från dagen – och så bilderna som hänger på väggen både här hemma och hos föräldrar och svärföräldrar som påminner om dagen 🙂 

Bevara minnen och känslor

Mitt jobb som bröllopsfotograf går ut på att hjälpa er att bevara härliga minnen från er bröllopsdag. Tycker ni det känns  obekvämt att stå framför kameran? Lugn – det gör de flesta, inklusive jag själv! Men jag kommer hjälpa er att slappna av och ha roligt under tiden – och samtidigt fånga riktigt fina och avslappnade porträtt som ni kan känna er stolta över för lång tid framöver.

Jag jobbar med en dokumentär känsla, där jag fångar ögonblick och situationer som ni kanske inte ens kommer ihåg eller sett när det hände. Allt från farfars tårblanka blick i kyrkan till brudnäbbens tokroliga upptåg utom räckhåll för mammas förmaningar. Givetvis får ni också bilder på ceremonins höjdpunkter och den vackra miljön. Under tiden kommer ni och gästerna knappt märka att jag är där

Ååh 😍❤️❤️ att ha just er som fotografer var ett av de bästa besluten vi gjorde kring bröllopet! Jag är helt mållös över hur bra ni var under fotograferingen och hur fina bilder det blir 😭❤️❤️
Närbild brudpar i murat valv
Linda och Mattias
Brudpar vinterlandskap

En härlig dag med många skratt, kanske en och annan glädjetår och fina minnen för resten av livet! Precis som ens bröllopsdag ska vara. 

För mig är det viktigaste att ni har en härlig dag. Att fixa till fina bilder från den är mitt jobb. 

För mig är det viktigt med hållbarhet och miljö. Därför kör jag alltid med 100% förnybart i tanken (HV100). Inom Östergötland ingår resekostnader i priset, men utanför länet tillkommer en kostnad på 50 kr/mil samt 150 kr/h restid.

Skulle det regna tar jag med fina paraplyer att använda under porträttfotograferingen. Och vi ska så klart ha en plan för alternativa platser under tak eller inomhus.

Alla bilder levereras i ett onlinegalleri som ni kan ladda ner. Där lagras bilderna i 1 år med full back-up. Galleriet kan ni även dela med nära och kära om ni vill.

Jag erbjuder också några utvalda album och förstoringar på fint kvalitetspapper. Utöver det som ingår i paketen går det alltid att beställa till fler utefter era önskemål efteråt. Kanske vill ni ge ett album eller en förstoring till någon annan, eller få hjälp att beställa fina tack-kort att skicka till gästerna efteråt. 

Vi börjar med ett planeringsmöte där vi går igenom era önskemål, praktiska detaljer som platser, schema osv. Här kommer jag fråga er en massa om vad ni gillar, vad (eller vem) ni särskilt vill få med på bild så jag inte missar något som känns viktigt för just er.

Innan bröllopet kommer jag reka på plats för att hitta bra fotoplatser för porträttbilderna och ev gruppbilder.

bröllopsdagen finns jag där de tider vi bestämt och jag kommer ta ansvar för att se till att få till de bilder ni vill ha. Under porträttfotograferingen hjälper jag er med vad ni ska göra. Ni behöver inte själva kunna något om ”posering” eller ”modellande”. Det ordnar jag!

Dagen efter bröllopet får ni ett 10-tal bilder som en sneak-peak som ni fritt kan dela i sociala medier och med släkt och vänner. 

Den stora leveransen av bilder kommer inom ca 5-6 veckor.

Bilderna får ni fritt använda för privat bruk och gärna dela i sociala medier. Om ni vill blir jag mycket tacksam om ni taggar mig som fotograf, men det är inget krav.

Album med linneomslag och text på framsidan
Tack så mycket för allt, du tog superfina bilder! Och vilken fin video! Så himla kul att ha att se tillbaka på, tack så mycket! ❤️
Bröllopsporträtt
Lisa och Johan

Paket

Brons

Det här paketet passar er som vill ha fina porträttbilder och kanske några gruppbilder på brudföljet eller närmsta familjen.

 • Planeringsmöte
 • 1-2 h fotografering
 • Porträttbilder (brudparet)
 • Gruppbilder (max 5 konstellationer)
 • 1 st 20×30 fine art förstoring
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra förstoringar) och i webbupplösning för t ex Sociala medier.

Pris: 8 700 kr

Silver

Detta är mitt populäraste paket och passar för er som t ex vill fotografera porträtt, dokumentera vigsel och mingel/brudskål. 

 • Planeringsmöte
 • Ca 5 h fotografering (sammanhängande)
 • Porträtt
 • Gruppbilder (brudfölje, familj, gäster)
 • Vigsel
 • Brudskål och mingel
 • 1 st 30×40 fine art förstoring (värde 1000 kr)
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra egna förstoringar) och i webbupplösning för t ex sociala medier.

Pris: 14 000 kr

Guld

Det här paketet passar er som vill dokumentera en lite större del av er bröllopsdag, t ex  1st look, porträtt, vigsel, mingel, middag och fest! Vill ni hellre prioritera andra delar av er dag, t ex förberedelser, är det så klart helt upp till er!

 • Planeringsmöte
 • 8 h fotografering (sammanhängade)
 • Förberedelser
 • Porträtt
 • Gruppbilder
 • Vigselceremoni
 • Brudskål och mingel
 • Middag
 • 1 st 20×20 cm album (10 uppslag, värde 3400 kr)
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra förstoringar) och i webbupplösning för t ex sociala medier.

Pris: 22 000 kr

Om mig som bröllopsfotograf

Med mig som fotograf får ni en lugn och avslappnad upplevelse. Jag kommer göra allt för att ni ska få en härlig och rolig stund framför min kamera – oavsett vad ni i vanliga fall tycker om att bli fotograferade. Jag kommer tala om för er precis vad ni ska göra, hur ni ska stå, vart ni ska titta och inte minst vart ni ska göra av händerna! 

Som den folkmusiker och dansare jag varit sen barnsben, älskar jag de enkla, bohemiska och lantliga bröllopen. Kanske fixar ni era blommor själva? Folkmusik i kyrkan? Underbart! Men kör ni på ett mer klassiskt stuk så är jag ärligt talat rätt svag för dem med 😉

En av mina stora styrkor är att fånga dokumentära bilder av ögonblick, känslor och människor. Med min kamera kan jag smyga runt och fånga bilder utan att de som är på plats ens märker att jag är där och därmed får jag med de där härliga och äkta känslorna och ögonblicken. Inga stelt uppställda och tillrättalagda miner när folk blir obehagligt självmedvetna för att någon plötsligt riktar en stor kamera mot dem och säger ”le!”.

Nyfiken på mer eller redo att investera?

Fyll i formuläret nedan så svarar jag så snart jag kan. Ni förbinder er inte till något förrän ni formellt bokar ert datum med mig.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vi är intresserade av paket
Vilken typ av bröllop planerar ni? Kyrkligt/borgerligt? Slottsbröllop eller lantligt och bohemiskt? Har ni redan nu tankar kring vilken typ av bilder ni vill ha?

Känns det rätt i magen med mig som er fotograf? Tveka inte att kontakta mig för frågor eller bokning! 

Tiderna för hösten 2024 och även vintern börjar bokas upp, så vänta inte för länge med att kontakta och boka in den fotograf ni vill ha. Bokning inför sommaren 2025 är nu öppen.

Om ni vill tar vi först ett förutsättningslöst (och kostnadsfritt!) möte så ni får en känsla för om jag är rätt fotograf för er.

Brudpar går längs gång, bort från kameran

Vanliga frågor

Tillsammans gör vi upp en reservplan för dåligt väder. Kanske finns det fina miljöer under tak eller inomhus vi kan använda? Eller så har jag med mig fina paraplyer som ni kan använda och få vackra bilder med. Ofta är det ett väldigt fint och mjukt ljus när det är mulet, så det blir väldigt fina bilder då!

Nej, de flesta har nog råkat ut för att fastna på bild i lite mindre smickrande situationer och med konstiga miner. Och de flesta av oss är ju inga vana fotomodeller.

Men lugn. Jag kommer hjälpa er med vad ni ska göra och få er att slappna av tillsammans med mig. Jag kommer se till att ni får fina bilder där ni inte ser stela och obekväma ut, men fortfarande ser ut och känns som ni. Jag gör ingen modellrestusch på mina bilder, men skulle någon av er vakna med en finne på näsan samma morgon så kommer jag så klart att redigera bort den. 

Det är en mycket vanlig fråga. Men – det är ju inte kameran som tar bilderna, det gör fotografen som håller i den. Värdet i att anlita en professionell fotograf är den kunskap och erfarenhet som följer med. Jag vet hur jag ska få er att slappna av och se bra ut på bild. Jag vet vilka platser som kommer se bra ut, vilka inställningar jag behöver i olika typer av ljus, jag kan förutse vad som händer under er dag och fånga ögonblick och känslor många skulle missa. Med en professionell fotograf kan ni som kunder också ställa högre krav. Och bilderna är ju en investering som ni ska njuta av i många år framöver. Så ja, kostnaden kanske känns hög inledningsvis, men med tanke på vad den kommer ge och under hur lång tid, så är det värt det!

Utöver det har jag alltid back-up för den händelse något skulle hända med min utrustning under dagen. Många minneskort och batterier och en extra kamera ifall olyckan är framme.

Jag tycker också det är viktigt med ett hållbart företagande. Jag vill kunna arbeta med en rimlig lön, jag har fasta kostnader i företaget (försäkring, bokföring, hemsida, utrustning etc), moms och skatt (ungefär hälften av summan) ska betalas. Därför ser också mina priser ut som de gör.

Jag levererar alla bilder som blir bra från dagen. Jag tar bort dubletter eller såna där någon gör nån grimas eller där det blivit fel ljus eller oskarpt. Det är svårt att sätta en exakt summa på antal bilder, men ett riktmärke kan vara runt 40-50 bilder/h, lite beroende på vad för del av dagen det handlar om. 

Alla bilder levereras digitalt i både full upplösning (för utskrift) och i upplösning anpassad för webb och sociala medier. Onlinegalleriet kan ni också dela med släkt och vänner om ni vill.

Dagen efter bröllopet får ni en första sneak-peak med ett 10-tal bilder som ni kan dela med er fritt av på t ex Facebook eller Instagram.

Om det värsta skulle hända och jag verkligen inte kan vara med, så får ni så klart full återbetalning.

Jag känner flera andra bröllopsfotografer i närområdet så jag gör så klart allt jag kan för att hjälpa er att hitta en ersättare.

Några tidigare bröllop jag fotograferat

Ens bröllopsdag är för de flesta en once-in-a-lifetime-happening. Att ha med sig fina bilder efteråt låter en återuppleva fina minnen från dagen i många år efteråt. 

När jag själv gifte mig (långt innan jag själv började med fotografi på allvar) anlitade vi en fotograf för porträttbilder. De bilderna älskar jag! De hänger på väggen både hos oss och hos både föräldrar och svärföräldrar (och hängde hos både mormor och farfar så länge de levde).

Nu i efterhand saknar jag dock att vi inte hade med fotografen under själva vigseln och minglet också för att kunna ha kvar fina bilder från den underbara platsen och på våra nära och kära som var med oss. 

Självklart har vi lite bilder som olika gäster tog med mobiler och div digitala kompaktkameror, men de är knappast av den kvalitet att jag skulle förstora dem och hänga på väggen… Hade jag vetat då, vad jag vet idag, hade jag definitivt valt att investera de extra pengarna för ett par timmar till med fotograf på plats. 

Paket

Brons

Det här paketet passar er som vill ha fina porträttbilder och kanske några gruppbilder på brudföljet eller närmsta familjen.

 • Planeringsmöte
 • 1-2 h fotografering
 • Porträttbilder (brudparet)
 • Gruppbilder (max 5 konstellationer)
 • 1 st 20×30 fine art förstoring
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra förstoringar) och i webbupplösning för t ex Sociala medier.

Pris: 8 700 kr

Silver

Detta är mitt populäraste paket och passar för er som t ex vill fotografera porträtt, dokumentera vigsel och mingel/brudskål. 

 • Planeringsmöte
 • Ca 5 h fotografering (sammanhängande)
 • Porträtt
 • Gruppbilder (brudfölje, familj, gäster)
 • Vigsel
 • Brudskål och mingel
 • 1 st 30×40 fine art förstoring (värde 1000 kr)
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra egna förstoringar) och i webbupplösning för t ex sociala medier.

Pris: 14 000 kr

Guld

Det här paketet passar er som vill dokumentera en lite större del av er bröllopsdag, t ex  1st look, porträtt, vigsel, mingel, middag och fest! Vill ni hellre prioritera andra delar av er dag, t ex förberedelser, är det så klart helt upp till er!

 • Planeringsmöte
 • 8 h fotografering (sammanhängande)
 • Förberedelser
 • Porträtt
 • Gruppbilder
 • Vigselceremoni
 • Brudskål och mingel
 • Middag
 • 1 st 20×20 cm album (10 uppslag, värde 3400 kr)
 • Digital leverans av bilderna i onlinegalleri i hög upplösning (för att kunna göra förstoringar) och i webbupplösning för t ex sociala medier.

Pris: 22 000 kr

Är du redo att investera i framtida minnen?

Fyll i formuläret nedan så svarar jag så snart jag kan. Ni förbinder er inte till något förrän ni formellt bokar ert datum med mig.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vi är intresserade av paket
Vilken typ av bröllop planerar ni? Kyrkligt/borgerligt? Slottsbröllop eller lantligt och bohemiskt? Har ni redan nu tankar kring vilken typ av bilder ni vill ha?

Känns det rätt i magen med mig som er fotograf? Tveka inte att kontakta mig för frågor eller bokning! 

Tiderna för hösten 2024 och även vintern börjar bokas upp, så vänta inte för länge med att kontakta och boka in den fotograf ni vill ha. Bokning inför sommaren 2025 är nu öppen.

Om ni vill tar vi först ett förutsättningslöst (och kostnadsfritt!) möte så ni får en känsla för om jag är rätt fotograf för er.

Brudpar i vinterlandskap

Bokningsvillkor

När ni bokar ett bröllopspaket tar jag ut en bokningsavgift på 50% som betalas vid bokning. Resten faktureras vid bröllopsdagen. Den ska vara betald innan leverans av bilder.

Du har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50 % av resterande belopp. Kunden förstår att detta gäller oavsett anledning. Bokningen är bekräftad vid påskrivet avtal och betald bokningsavgift.