Videoproduktion Linköping

Du har en idé… en eller flera videofilmer du vill göra. Men du har varken tid, kunskap eller utrustning för att filma och redigera. Vad göra? Kontakta Fina Byrån på stan? Du ser pengarna och tiden rinna iväg redan nu!

Här kommer jag in i bilden. Jag hjälper dig med allt kring inspelning och redigering av din film. Jag är så klart också gärna med och diskuterar dina idéer och kommer med förslag på lösningar som hjälper dig att uppnå dina mål med produktionen. Vem ska titta på din video, vad ska de känna, kunna och göra när de har sett den? Du kanske vill få fler bokningar? Lära ut något till dina medarbetare eller inspirera ledare i en förening?

Eftersom jag arbetar ensam så kan jag också hålla kostnaderna för dig på en rimlig nivå. Jag kommer inte skicka in ett helt team med projektledare, videofotograf, redigerare, ljussättare som driver kostnader. Däremot kommer jag att ge dig en professionell slutprodukt som du direkt kan använda där du behöver den.

Jag har lång erfarenhet av att producera utbildningsmaterial i olika former och brinner lite extra för pedagogiskt material… Under åren på universitetet har jag dessutom själv fått lära mig en hel del om olika ämnen på kuppen!

Här nedan ser du några exempel från tidigare produktioner. Hör gärna av dig och bolla lite idéer så kan jag lämna ett skräddarsytt prisförslag!

Se hur det går till att beställa en video hos mig

Tidigare filmprojekt

Emma Busk Winquist

Videoproducent/filmare

Vanliga frågor

Hur börjar vi?

Till att börja med tar vi ett möte för att jag ska kunna få koll på vad du vill ha för typ av film. Frågor jag kan ställa är t ex 

  • Vad är syftet med filmen?
  • Vem ska se den?
  • Var ska den visas?
  • Hur lång ska den vara?

Efter mötet tar jag fram ett förslag på hur vi lägger upp filmprojektet och en offert.

Vilket format får vi den i?

Jag filmar oftast i antingen full HD eller 4K utifrån dina behov och var filmen ska publiceras. Du kommer få en film i mp4-format som är färdig för publicering på de allra flesta plattformar som används idag. Den kan också klippas i olika versioner, t ex liggande 16:9 för Youtube eller en webbsida eller i stående 9×16 eller 4:5 för Instagram Reels eller TikTok.

Vad behöver jag göra?

Du behöver fundera igenom vad du vill uppnå med en video och ungefär vad den ska innehålla. Du får gärna ha tänkt på vilken form du vill göra den i, vilka ska vara med, ska den spelas in på någon speciell plats? Ska det vara en berättarröst? Vem kan tala in den?

Hur lång tid tar det?

Hur långt är ett snöre? Nej, skämt åsido – det beror förstås väldigt mycket på vilken typ av produktion det handlar om. Ska det spelas in på flera olika platser? Flera olika medverkande vid olika tillfällen och med avancerad redigering? Då kommer både inspelnings- och redigeringstid att öka.

Handlar det däremot om en enklare film med en person som pratar in i kameran med lite olika klippbilder som illustration (tänk nyhetsinslag) så går det snabbt både att spela in och redigera. 
 
Det är alltså inte alltid längden på den färdiga filmen som avgör hur lång tid det tar att producera den, utan hur avancerad den är.